Voorgevel Kasteellaan

Gemeentehuis, Wijchen

Het voormalige Rabobank kantoor in het centrum van Wijchen is getransformeerd naar het nieuwe gemeentehuis. Het gebouw is zodanig ingedeeld dat de gemeentelijke organisatie flexibel kan werken volgens het principe van Het Nieuwe Werken.

De ingrijpende constructieve aanpassingen in het gebouw in de vorm van een grote vide in de centrale hal en het inbouwen van een extra (2e) verdieping vroegen, in combinatie met de zeer compacte bouwplaats, om veel logistieke en organisatorische afstemming.

Het gebouw is voorts voorzien van compleet nieuwe duurzame installaties, waaronder twee soorten klimaatplafonds en enkele honderden PV-panelen.

inbouw nieuwe 2e verdieping

zonnepanelen en lichtstraat

centrale hal met publieksruimten

flexibele werkplekken en overlegruimtes

Werkzaamheden

  • projectleiding uitvoering

Projectfasen

  • Realisatie


Project gegevens

Opdrachtgever:   Gemeente Wijchen

Architect:              De Twee Snoeken, Den Bosch

Constructeur:      JVZ ingenieurs, Nijmegen

Adviseurs:            Installaties: Huisman & van Muijen, Den Bosch

Uitvoering:           Bouwkundig en installaties: Bouwbedrijf Van Grootheest, Ede 

                                                                                 ITN, Ede

                               Interieur: Akkermans interieurbouw, St. Willebrord