nieuwe uitbouw

Uitbreiding en renovatie woning, Tilburg

Aan de ruim 100 jaar oude woning was in het verleden al veel aan- en bijgebouwd. De laatste aanpassingen dateerden al weer van zo'n 40 jaar terug. Een inrgijpende modernisering en verduurzaming was dan ook noodzakelijk.

De drie aanbouwen aan de achterzijde zijn vervangen door een grote uitbouw die de woonkamer in het woonhuis aan de ene zijde en de voormalige winkelberging aan de andere zijde aan elkaar koppelen. Via veel glas in de achtergevel en twee grote lichtstraten in het dak valt het licht diep in de, voorheen donkere, woning.

In het hart van de woning bevindt zich nu de moderne nieuwe keuken en met een gevelaanpassing aan de voorzijde heeft een nieuwe kantoor-/praktijkruimte een eigen toegang gekregen.

De gehele begane grond is verder voorzien van vloerverwarming en op de verdieping is een compleet nieuwe badkamer gerealiseerd.

oude situatie achtergevel

uitbouw met lichtstraat

nieuwe voorgevelindeling kantoor-/praktijkruimte

eetkamergedeelte uitbouw

Werkzaamheden

  • advies
  • ontwerp
  • vergunningsaanvraag
  • verzorgen aanbesteding
  • toezicht

Projectfasen

  • Programma van Eisen
  • Ontwerp
  • Realisatie


Project gegevens

Opdrachtgever:   Particulier

Uitvoering:           Bouwkundig: Timmerwerken&Renovatie Hans Wouters, Hooge Mierde

                               Installaties: in eigen beheer door opdrachtgever