keuken en kantoor oostgevel

Woning met kantoor, Wageningen

Aan de van oorsprong vooroorlogse woning was ruim 40 jaar niets meer gedaan. De woning is dan ook volledig gestript, opnieuw ingedeeld en gemoderniseerd met behoud van autentieke details.

In een eigentijdse koppeling tussen het woonhuis en de oude schuur is een grote lichte woonkeuken geformeerd. De schuur is omgebouwd tot kantoor op de begane grond met een ruime logeerkamer met sanitaire voorzieningen op de verdieping.

In een 2e fase is het dak van de woning gerenoveerd, waarbij het asbest houdende dakbeschot is gesaneerd, een ruim 6 meter lange dakkapel is geplaatst en de woning verder is verduurzaamd door de toevoeging van 16 PV panelen.

voorgevel oud

oude woonkamer

herstelde granito vloer

dakrenovatie met nieuwe dakkapel

voorgevel nieuw

nieuwe woonkamer

westgevel met PV panelen

lichte woonkeuken

Werkzaamheden

  • advies
  • ontwerp
  • vergunningsaanvraag
  • uitvoering
  • toezicht

Projectfasen

  • Programma van Eisen
  • Ontwerp
  • Realisatie


Project gegevens

Opdrachtgever:   Fam Zuijdgeest, Wageningen

Ontwerp:              Zuijdgeest Bouwadvies & -projectmanagement

Constructeur:      Adams Bouwadviesbureau, Druten

Uitvoering:           In eigen beheer

                               Dak en dakkapel woonhuis: Bouwbedrijf van Grootheest, Ede

                               PV panelen: Solention, Bennekom